Trainingsacteren

Wat doet een trainingsactrice?

Ik train en begeleid mensen die hun communicatieve vaardigheden willen verbeteren door hen inzicht te geven in het effect van hun gedrag op de ander. Dit doe ik door middel van rollenspel en concrete feedback.

Wanneer je met mij werkt krijg je inzichten en handvatten waarmee je direct aan de slag kan.

In een rollenspel oefen je samen met mij in een veilige setting met jouw leervragen.  Deze manier van ervarend leren is enorm effectief. Door het inzetten van een trainingsactrice krijg je helder inzicht in jouw eigen manier van communiceren en het effect van jouw communicatie op anderen. Ik houd je dus een duidelijke spiegel voor.

Werken met mij kan één op één of in een groep.

Meestal werk ik samen met een trainer in communicatietrainingen, maar ik doe ook korte coaching ‘on the job’ sessies.

Hoe werkt het?

Tijdens het rollenspel spiegel ik jouw gedrag zodat je aan mij kunt aflezen hoe je overkomt. Na het rollenspel volgt er op een heldere en feitelijke manier feedback. Bijvoorbeeld: “Ik zie dat je mij tijdens het spreken niet aankijkt, het effect daarvan is dat je onzeker overkomt over hetgeen je zegt.” In plaats van te zeggen: “Je bent onzeker.”

Deelnemers krijgen positieve feedback en leerpunten terug. Met die informatie oefenen we nog een keer. En nog een keer zo nodig.

Je kunt bij mij ook gedrag ‘bestellen’. Bijvoorbeeld het gedrag van mensen waar je moeite mee hebt. Welke situatie /gedrag vind jij lastig mee om te gaan? Dominante types, negativiteit,  mensen die alles beter weten etc. Ik speel die rol of  dat gedrag en in het rollenspel kijken we wat er gebeurt.

Het gaat in het rollenspel niet om goed of fout, maar om te observeren en te ervaren wat wel of niet werkt. Welk gedrag helpt het contact te verbeteren, welk gedrag werkt verbindend en welk gedrag schept afstand?

“Ik help je beter te communiceren”

Veelgestelde vragen

Waarom werken met Deirdre?

Ik ben professioneel actrice en gecertificeerd trainingsactrice met gedegen kennis van gangbare communicatiemodellen. Ik kan razendsnel veel verschillende soorten gedrag realistisch neerzetten en authentieke feedback geven.

Wat levert het mij als persoon op?

Je krijgt meer zelfvertrouwen en je communicatie wordt effectiever.
Je kan je grenzen verleggen en nieuwe ervaringen opdoen.
Je hebt meer plezier in je werk en in contact met anderen.
Let me move you!

Wat levert het de organisatie op? 

De interne communicatie en samenwerking verbetert. Medewerkers omzeilen bepaalde situaties niet meer en groeien in hun werk. Er ontstaat meer verbinding en goodwill omdat mensen op een open manier communiceren.

De werksfeer en productiviteit verbetert.

Dit is wat ik doe…

Lees meer over wat ik voor jou kan betekenen. Bekijk mijn aanbod.