Over Deirdre

Theater en interactie
Het liefst pak ik mijn rugzak en ga ik op pad, het onbekende tegemoet. Ik houd van veranderingen; woonde in vijf verschillende landen en woon nu afwisselend in Nederland en Zwitserland.
Ik houd van aanpassen en schakelen, dat is in mijn werk als trainingsactrice een fijne kwaliteit.

Een lastige situatie kan ik door een rollenspel of oefening snel ombuigen naar iets dat werkt. Ik enthousiasmeer mensen graag met een gezonde dosis humor maar durf deelnemers tegelijkertijd ook een spiegel voor te houden. Daar kan ik direct in zijn; ik houd het wel bij de feiten. Zo blijft mijn feedback objectief.

Na de toneelschool speelde ik jarenlang in het theater en had ik kleine rollen in tv-series en films. Mijn stem is te horen in diverse radio en tv-commercials. Deze  ervaring gebruik ik als trainingsactrice dagelijks.

Mijn toneelervaring helpt mij om op een realistische manier rollen en gedrag neer te zetten. Ik geloof dat ik mij alles wel kan voorstellen, niets is mij te gek.

In dit mooie vak komt alles bij elkaar wat ik ben en wat ik kan. Ik vind het prachtig om mijzelf blijvend te ontwikkelen in diverse technieken – die ik als basis gebruik voor mijn trainingen – zoals mindfulness en meditatie waarbij ik me ook laat inspireren door ‘The Work’ van Byron Katie.

“Ik verplaats mij in de situatie van de ander, daardoor begrijp ik hoe die persoon zich voelt.”
Opleidingen en certificaten
  • Chrysalis Theatre Acting School, London, UK
  • Michael Chekhov Studio, New York, USA
  • Voice-over Training , Panache, Amsterdam
  • Musisch pedagogisch seminar, Zurich, Zwitserland
  • Diverse trainingen op het gebied van coaching en counseling
  • Dubbel E Acteerservice, opleiding tot trainingsactrice Amsterdam
  • Mindfulness (MBSR)
  • Jaartraining THE WORK (Byron Katie) o.l.v. A. Heuvink
  • Master module systemisch trainingsacteren, Centrum Open Mind

Mijn liefde voor theater en interactie

Op mijn 18e ging ik naar de toneelschool in Londen, een kleine internationale school met enorm bevlogen leraren; de liefde voor theater is mij daar bijgebracht.

In de winter zaten we rondom gaskachels, met mutsen op, onze tekst uit het hoofd te leren voor één van de vele voorstellingen die we met elkaar speelden.

Na het succesvol afronden van deze opleiding speelde ik in Amsterdam tal van uiteenlopende rollen. Na afloop van een prachtige voorstelling in de stadsschouwburg  val ik van mijn fiets en ben ik een tijd letterlijk van het toneel. Vervolgens gooi ik het over een andere boeg en trek ik als reisleidster de wereld rond.

Ik begin me steeds meer te interesseren voor de interactie tussen mensen; als reisleidster kan ik zeker niet altijd alles oplossen maar ik kan er wel voor zorgen dat iemand met een goed gevoel weggaat.

In de jaren daaropvolgend woonde ik met mijn gezin in Zwitserland, Frankrijk en uiteindelijk ook weer in Nederland. Ik besluit de opleiding tot trainingsactrice te volgen: een opleiding die mijn werkervaring en interesse verbindt!

Momenteel werk ik als trainingsactrice binnen het bedrijfsleven, de detailhandel, de zorg, het toerisme, uitzendwezen en non-profit organisaties.

Mail!
Bel, mail of app als je meer wil weten over wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen.